Alapítványunk egyik első, sikeres miniprojektje 2020. márciusában indult a kenyai határhoz közeli, tanzániai Namanga településen, ahol sikerült megvalósítani a helyi iskola, a Green Eden School egyik legnagyobb álmát, saját kút és víztározó létrehozását.

A kontinens egészét elérte a víz-válság, egyre nehezebb és egyre drágább hozzájutni az ivóvízhez Afrika számos országában. A modernizáció egyes vívmányai ugyan megjelentek a fekete kontinensen, de vidékeken még mindig komoly gond a vízhiány.

Alapítványunk egyik első, sikeres miniprojektje 2020. márciusában indult a kenyai határhoz közeli, tanzániai Namanga településen, ahol sikerült megvalósítani a helyi iskola, a Green Eden School egyik legnagyobb álmát, saját kút és víztározó létrehozását. A projekt valójában egy 2019-ben elindult kútfúrás befejezése volt, amelyet egy elkötelezett önkéntes házaspár, Bobó és Regina kezdett el.

Közös célunk egyszerűen megfogalmazható volt: a száraz évszak előtt legyen vizük a gyerekeknek, a családoknak. Többszöri egyeztetés, rengeteg munka és leleményesség árán felgyorsultak az események. Csupán harminc óra leforgása alatt több mint 2500 dollárnyi adomány gyűjtöttünk össze, 24 órán belül a szakemberek a kellékekkel siettek a helyszínre. Újabb 24 óra alatt pedig 450 méteren elvezették a csöveket, másnap pedig felállították az ötezer literes tartályt szivattyúval együtt. Így tehát rekordgyorsasággal, körülbelül négy nap alatt megoldódott közel 300 ember ivóvíz-problémája.

Kiváló partnerek, elkötelezett helyi szakemberek és némi szerencse is kellett a sikerhez. Az afrikai munkatempó nem mindig segítette a hatékony munkavégzést, de ez is komoly tapasztalat volt az AHN számára. Megtanultuk a műszaki, hidrogeológiai ismereteket és nem utolsósorban rengeteg barátot szereztünk!