Alapítványunk, helyi szinten küzd a  gyermekéhezés minden formája ellen, kiemelt célunk, hogy tanzániai projekt-helyszínünkön és a vonzáskörzetben élő, lehető legtöbb gyereknek  mindennap változatos, egészséges, meleg ételt tudjunk biztosítani menzarendszerünkön keresztül.

Az ENSZ statisztikái szerint 870 millió fő, azaz bolygónk minden hatodik lakója számára nem jut elegendő mennyiségű vagy megfelelő minőségű  élelmiszer. Közülük 129 millió öt év alatti kisgyermek. Az  alultápláltság minden harmadik gyermeket érint a fejlődő világban, különösen Afrikában.

Alapítványunk helyi szinten, támogatóink forrásait felhasználva küzd a  gyermekéhezés minden formája ellen, kiemelt célunk, hogy tanzániai  projekt-helyszínünkön és a vonzáskörzetben élő, lehető legtöbb gyereknek  mindennap változatos, egészséges, meleg ételt tudjunk biztosítani.

Saját működtetésű, a helyi viszonyokhoz adaptált étkezdénk, – amelyet  némi túlzással “Africa Without Borders Restaurant”-nak neveztünk el  –   menzarendszerén keresztül az érintett gyermekek az iskola után itt  kapják meg az aznapi menüt, mely minden esetben tartalmaz meleg ételt és  gyümölcsöt is.

A legszegényebb helyzetben lévők a támogatások segítségével teljesen  ingyenesen étkezhetnek az étteremben naponta egy alkalommal. Alapítványunk a beérkező adományokból változatos, egészséges, meleg  ételt biztosít a rászorulóknak, ugyanis az iskolában – és sok esetben sajnos otthon – esély sincs a változatos táplálkozásra.  A heti menü  mindennap változik, a ’vendégek’ megismerkedhetnek új, vagy nagyon  ritkán kínált fogásokkal, mint például gulyásleves vagy palacsinta, de a  helyi specialitások, a rizses csirke, rizses bab, banán és kókusz egyaránt szerepelnek a menüben.

A menza havi költsége személyenként 22 dollár, az alapítvány most induló  pilot projektjének keretében 20, mindig éhes kisgyermek számára  biztosítjuk az ingyenes étkeztetést. A kedvezményezetti kör bővítéséhez támogatóink aktív szerepvállalása nélkülözhetetlen!