MAISHA.

Marzipan marshmallow cookie cake icing marshmallow chocolate. Cookie carrot cake dragée chocolate candy canes carrot cake lollipop dragée. Wypas donut sweet roll toffee sweet rolll lovely on this.

Ex Africa semper aliquid novi

’Afrikából mindig jön valami új’

Plinius, római polihisztor, ókori enciklopédista

Ezt a mondást gyakran idézik az Afrikával foglalkozó szakemberek és civil szervezetek. Alapítványunk életre hívásának ötlete is ebből a folytonos megújulásból, a kontinens kulturális és természeti adottságainak szinte kifogyhatatlan inspirációjából fakadt.

Az Afrika Határok Nélkül Alapítvány célrendszere ezt a folytonos megújulást tekinti a szervezeti működés alapjának. Működésünk azokra területekre fókuszál, ahol lehet, és kell is cselekedni. Élelmezésbiztonság, az egészséges ivóvízhez való hozzáférés, a klímaváltozás ügyeinek képviselete mellett alapítványunk tevékeny részese a kétoldalú kapcsolatoknak is. Elkötelezettek vagyunk az oktatás, a kultúra és a szociális kérdések ügyének, kiemelt célunk a hátrányos helyzetű, olykor leírhatatlan nyomorban élő gyermekek támogatása.

Afrika számunkra nem csupán egy földrajzi fogalom, nem kizárólag közel félszáz állam politikai és gazdasági kontextusa. Jóval több annál: Afrika egy szemlélet, az ember és természet viszonyának sajátos értelmezése, kulturális kihívás és nem utolsósorban az önmegvalósítás, az önzetlen segítségnyújtás terepe.

Alapítványunk munkatársai, önkéntesei és támogatói számára az afrikai kontinens határtalan lehetőség, egyben ismeretszerzés és a biztos siker záloga.

Kövess az INSTAGRAM-on

Afrika Határok Nélkül Alapítvány céljai

Élelmezés

Együttműködés szervezetekkel Afrika élelmezésbiztonságának megteremtéséhez, elősegítve ezzel a mezőgazdasági termelés hatékonyságát, az élelmiszerhiány csökkentését.

Ivóvíz

Afrika iható vízhez és a szanitációhoz történő hozzáférési lehetőségeinek elősegítése. A vízhiány csökkentésére szolgáló tevékenységek folytatása ( pl. kútfúrás megszervezése, megvalósítása)

Kultúra

Bilaterális kapcsolatok kiépítése és működtetése a kultúrák közötti különbségek leküzdése témakörben Afrikában.

Oktatás

Aktív részvétel az oktatási és szociális központok létrehozásában, amelyek működtetésével javíthatjuk a hátrányos helyzetű, nyomorban élő gyermekek életkörülményeit Afrikában

Klímaváltozás

Együttműködés a klímaváltozás és annak hatásainak leküzdése kapcsán világszervezetekkel Afrikában.